Članovi

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 

HGK_logo

 

kvaliteta_logo

 

izvorno_logo

 

Shimadzu

 

eurolab_logo

 

LGC

 
NALAZITE SE: Naslovnica » O nama

O nama

Udruga Hrvatski laboratoriji CROLAB je osnovana u cilju razvoja hrvatskih laboratorija kao infrastrukture razvoja proizvodnje i gospodarstva u okviru zahtjevnog otvorenog tržišta, korištenjem zajedničkih potencijala i sinergijskih učinaka udruživanja.

Osnivačka skupština CROLAB održana je 16. lipnja 2003. u prostorijama HIS-a u Zagrebu. Utvrđeni su temeljni programski ciljevi i kriteriji za članstvo.

Udruga Hrvatski laboratoriji CROLAB osnovana je kao neprofitna udruga na temelju Zakona o udrugama (NN 88/01 i 11/02) i registrirana je pod tim imenom, sa Statutom usvojenim na Osnivačkoj skupštini pri Gradskom uredu za opću upravu grada Zagreba, Rješenje Klasa: UP/I -230-02/2003-01/333, Ur.broj: 251-02-02/2-03-02, od 1. kolovoza 2003. godine, sa sjedištem u prostorijama HIS-a, Berislavićeva 6 u Zagrebu.

Članovi CROLAB-a su ispitni, analitički laboratoriji i mjeriteljski laboratoriji te certifikacijska i inspekcijska tijela. Aktivnosti CROLAB-a se provode unutar klubova, stručnih odbora i drugih oblika organiziranosti kao što su okrugli stolovi, tribine, forumi, konferencije i slično, u koje se članovi udružuju prema određenom zajedničkom interesu ili konkretnom zadatku.

CROLAB je član europskih relevantnih udruga i to punopravni član EUROLAB-a, punopravni član EURACHEM-a i član ILAK-a, kroz koje ostvaruje svoju umreženost i suradnju unutar Europe i šire.

Strategija CROLAB-a, koji udružuje više od 100 hrvatskih laboratorija je jasno usmjerena na trajno unapređenje kvalitete i kompetentnosti laboratorija, povezivanjem u radu temeljem zajedničkih interesa, a koji vode razvoju, podizanju standarda i kvalitete življenja u cjelini.

Nakon više od 10 godina rada, usklađivanja zajedničkih ciljeva i djelovanja, postignuti su dobri rezultati u koje se možete uvjeriti praćenjem ove stranice. Za održavanje postignutog, a naročito za daljnje uspješne rezultate udruge i njenih članica dogovoreno je da se postupno, u skladu sa mogućnostima CROLAB ojača radnim i organizacijskim mogućnostima putem uključivanja u radni odnos Upravitelja udruge, kao pomoć i uporište svim našim aktivnostima, koje organizacijski i vremenski prelaze mogućnosti slobodnih aktivnosti, neovisno o tome koliko vremena možemo ili želimo odvojiti.

Drago nam je da ste gost na našim stranicama.

 

S poštovanjem,

 

uprava CROLABa

Galerija Slika
Upravljanje dokumentacijom u laboratoriju - 25.05.2012.

Upravljanje dokumentacijom u laboratoriju - 25.05.2012.

U nastavku možete preuzeti sve slike sa seminara Upravljanje dokumentacijom u laboratoriju


25.05.2012. - 16 slika, 4.15MB, zip

Predavanje Udruge hrvatskih laboratorija u Puli (Izvor: http://www.istarski.hr/node/42883-u-puli-predavanje-udruge-hrvatskih-laboratorija)

Konačno, nakon deset godina postali smo punopravni članovi EUROLABa! To ćemo zajedno proslaviti na brojnim aktivnostim planiranim ove godine : 19.06.2013.-DAN CROLABA, 06.11.-09.11.2013. na konferenciji KOMPETENTNOST LABORATORIJA-OPATIJA 2013. i svečanim brojem Glasila.