Članovi

Korisničko ime:
Lozinka:

 

eurolab_logo

 

 

 

LGC

 

Shimadzu

 

KAL / SEH

Radionica Kontrola žitarica organizirana je s ciljem boljeg upoznavanja, povezivanja i stvaranja mreže laboratorija, osobito onih koji djeluju unutar subjekata u poslovanju s hranom i bave se proizvodnjom i preradom žitarica. Na radionici su prisustvovali predstavnici laboratorija proizvoĎača (Koestlin, Čakovečki mlinovi, Belje, Žitoproizvod, Papuk, Mlinoprom, Oškera, Podravka), akreditiranih/ovlaštenih laboratorija (Veterinarskog zavoda iz Križevaca, Hrvatske poljoprivredne agencije) te znanstvenih institucija (Agronomski fakultet iz Zagreba), ukupno 30-ak sudionika.
Voditeljice laboratorija, Marija Horvat iz Koestlina i Tanja Paveli iz Podravke održale su uvodno predavanje o mikotoksinima te istaknule njihov utjecaj na zdravlje ljudi i životinja kao i potencijalne probleme radi ekstremnih klimatskih promjena.
Od iznimne je važnosti da su laboratoriji subjekata u poslovanju s hranom u mogućnosti dati vjerodostojne rezultate ispitivanja kvalitete pšenice kao i sadržaja mikotoksina u što kraćem vremenu. U ovoj zahtjevnoj zadaći laboratorijima pomažu proizvoĎači brzih kvalitativnih i kvantitativnih testova za odreĎivanje mikotoksina, poput V.I.A. Morska Sobota, gdje važnu ulogu imaju tehnike kojima je rezultat ispitivanja dostupan nakon nekoliko minuta. Sudionici radionice su imali priliku i samostalno se okušati u provedbi testova za mikotoksine.
U galeriji slika možete pogledati kako je bilo na radionici. Svi prisutni pohvalili su ovu aktualnu temu i organizaciju radionice te podržali inicijativu SEH-a za povezivanjem i jačanjem.

 

Sva predavanja

Popijac - CROLAB SEH Radionica kontrola zitarica
Cerjan - CROLAB
Paveli - Mikotoksini
Horvat - Mikotoksini

 
Kontrola žitarica

Kontrola žitarica (Broj slika: 30)

Kontrola žitarica - 04.06.2014..

U nastavku možete preuzeti sve slike sa radionice, Kontrola žitarica.


04.06.2014. - 21.0 MB, 74 slike

« Natrag

Galerija Slika
Kako staviti CE oznaku na svoj proizvod

Kako staviti CE oznaku na svoj proizvod - 29.04.2014.

U nastavku možete preuzeti sve slike s ponovlenog seminara, Kako staviti CE oznaku na svoj proizvod.


29.04.2014 - 3,76 MB, 14 slika

Predavanje Udruge hrvatskih laboratorija u Puli (Izvor: http://www.istarski.hr/node/42883-u-puli-predavanje-udruge-hrvatskih-laboratorija)

Konačno, nakon deset godina postali smo punopravni članovi EUROLABa! To ćemo zajedno proslaviti na brojnim aktivnostim planiranim ove godine : 19.06.2013.-DAN CROLABA, 06.11.-09.11.2013. na konferenciji KOMPETENTNOST LABORATORIJA-OPATIJA 2013. i svečanim brojem Glasila.