Članovi

Korisničko ime:
Lozinka:

 

eurolab_logo

 

 

 

LGC

 

Shimadzu

 

KAL / Aktivnosti

PREDAVANJE:

AKREDITACIJA ANALITIČKIH LABORATORIJA

 

Na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta U Zagrebu, Marulićev trg 20., održano je 7. veljače 2005. godine predavanje "AKREDITACIJA ANALITIČKIH LABORATORIJA" (PowerPoint prezentacija - pps 0,5 MB).

Predavanje je organizirano AMACIZ (ALMAE MATRIS ALUMNI CHEMICAE INGENIARIA) Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije i CROLAB Klub analitičkih laboratorija.

Predavač je bila mr. sc. Biserka Bajzek-Brezak, načelnica Odjela za kakvoću i voditeljica Nacionalne službe za akreditaciju pri Državnom zavodu za normizaciju i mjeriteljstvo.

Predavanju je prisustvovalo više od 70 predstavnika laboratorija članova CROLAB-a, profesora i nastavnog osoblja s FKIT-a. Prisutne je pozdravila i održala uvodno slovo prof. dr. sc. štefica Cerjan-Stefanović predsjednica AMACIZ-a i CROLAB Klub analitičkih laboratorija.

Predavanja je obuhvatilo sljedeće podteme:

  • Integracija u unutarnje tržište Europske unije
  • Osnovne institucije tehničke infrastrukture za kvalitetu (nacionalno normirno tijelo, nacionalno akreditacijsko tijelo i nacionalni mjeriteljski
  • Akreditacija je dragovoljno, ali najlakše i najbrže sredstvo za dokazivanje osposobljenosti i stjecanje povjerenja u rad po međunarodno prihvaćenim pravilima
  • Akreditirani analitički laboratoriji važni su dio tehničke infrastrukture u provedbi zakona i propisa
  • Rezultati akreditacije u Hrvatskoj
  • Rezultati na planu tehničkog usklađivanja s tehničkom legislativom EU.

 

Predavanje je izazvalo veliki interes, postavljana su pitanja, razvila se rasprava o akreditaciji i drugim pitanjima o kojima se izlagalo. Može se zaključiti da su susreti ovog tipa vrlo korisni i nameće se potreba za organiziranjem niz susreta na kojima će iznositi novosti, razmjenjivati iskustva, raspravljati o zajedničkim temama i slično.

« Natrag

Galerija Slika
Upravljanje dokumentacijom - ponovljeni seminar

Upravljanje dokumentacijom, ponovljeni seminar- 27.03.2014.

U nastavku možete preuzeti sve slike s ponovlenog seminara, Upravljanje dokumentacijom.


27.03.2014 - 5.52 MB, 18 slika

Predavanje Udruge hrvatskih laboratorija u Puli (Izvor: http://www.istarski.hr/node/42883-u-puli-predavanje-udruge-hrvatskih-laboratorija)

Konačno, nakon deset godina postali smo punopravni članovi EUROLABa! To ćemo zajedno proslaviti na brojnim aktivnostim planiranim ove godine : 19.06.2013.-DAN CROLABA, 06.11.-09.11.2013. na konferenciji KOMPETENTNOST LABORATORIJA-OPATIJA 2013. i svečanim brojem Glasila.