Članovi

Korisničko ime:
Lozinka:

 

eurolab_logo

 

 

 

LGC

 

Shimadzu

 

Seminari

SVRHA SEMINARA

Uz laboratorije koji već jesu na tržištu, sve više je laboratorija koji, iako su dio neke veće organizacije (na primjer nekog proizvođača, instituta ili fakulteta) od njih se očekuje da imaju i vanjske kupce svojih usluga i da zarađuju, to jest barem dijelom financijski opravdaju svoje postojanje. Praksa pokazuje da su ljudi koji rade u takvim laboratorijima potpuno nespremni za izazove tržišta, jer to, niti je dio njihove temeljne izobrazbe, niti su imali prilike upoznati se s tim pitanjima tijekom rada. Svrha ovog seminara je polaznicima pružiti potrebne informacije o poslovanju laboratorija na tržištu i dati im sasvim praktična rješenja koja će moći odmah primjeniti u svome radu.

IZ PROGRAMA

 • Položaj laboratorija u infrastrukturi kvalitete
 • Koji je osnovni proces u svakoj tvrtki pa tako i u laboratoriju
 • Kako pronaći kupce
 • Kako odrediti cijenu koštanja ispitivanja i prodajnu cijenu
 • Kako napisati ponudu
 • Prihvat ponude (narudžbenica, ugovor)
 • Usporedba s konkurencijom (benchmarking)
 • Kako rješavati reklamacije
 • Zadovoljstvo kupca
 • Web stranica
 • Prospektni materijal
 • Čuvanje poslovne tajne
 • Primjeri iz prakse

KOME JE SEMINAR NAMIJENJEN

 • vlasnicima laboratorija
 • voditeljima laboratorija
 • voditeljima kvalitete
 • zaposlenima u laboratorijima
 • svima koji žele nešto više saznati o ovoj temi

PREDAVAČI

Olga Štajdohar – Pađen
Zaposlena u Visokonaponskom laboratoriju Instituta za elektroprivredu i energetiku, prvom akreditiranom laboratoriju u Hrvatskoj od strane HAA. Laboratorij je dio nezavisnog instituta u potpunosti u privatnom vlasništvu. Njezini zadaci uključuju između ostalog vođenje projekata od faze izrade ponuda, kalkulacija i troškovnika, organiziranja ispitivanja do završnih izvještaja i davanja naloga za fakturiranje. Autor je brojnih članaka vezanih uz poslovanje objavljenih u časopisima Poslovni savjetnik, Direktor i Poduzetnik. Autorica knjige „Plivati s ISO-om i ostati živ - Što je kvaliteta i kako njome upravljati u poslovnom i privatnom životu“

Ivan Kutija
Dipl.ing.građ./univ.spec.aedif, zaposlen kao stručni suradnik u akreditiranom Građevinskom laboratoriju d.o.o. Zadar. Nakon dugogodišnje prakse u operativi kao voditelj projekata i tehnički direktor, sudjelovao je u izradi integriranog sustava Građevinskog laboratorija d.o.o. ISO/IEC 17025/EN 45011 koji uspješno ulazi u drugi petogodišnji akreditacijski ciklus. Izrada kalkulacija i ponuda te vođenje brige o zadovoljstvu kupca spada u njegove svakodnevne zadatke.

Sunčica Uhitil
Suosnivačica poduzeća Labosan d.o.o. – laboratorij za kontrolu hrane, vode i okolišnih uzoraka. Laboratorij je kao ispitni laboatorij akreditiran prema normi ISO/IEC 17025 za uzorkovanje vode, briseva okoliša i trupove životinja te mikrobiološke i kemijske analize propisane Pravilnikom o mikrobiološkim kriterijima za hranu, Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće i Pravilnikom o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom. Laboratorij je od svog osnivanja 2009. godine do danas s velikim uspjehom sudjelovao u 20-ak PT-a. Izuzetni rezultati u relativno kratkom razdoblju, marljivost djelatnika, srdačnost u komunikaciji i znatiželja u osobnom razvoju, doprijenijeli su brzoj afirmaciji tvrtke na tržištu i interesu SGS Adriatica d.o.o. za ovaj laboratorij. Ishod je bio akvizicija laboratorija Labosan d.o.o. od strane SGS Adriatica d.o.o., pri čemu je Sunčica Uhitil imenovana voditeljicom laboratorija SGS Adriatica d.o.o.

Marijan Povodnik
Jedan od osnivača i direktor tvrtke MIRTA-KONTROL d.o.o. u okviru kojega djeluje laboratorij akreditiran prema HRN EN ISO/IEC 17025 i certifikacijsko tijelo za proizvode akreditirano prema HRN EN 45011, a sve iz područja tekstila, kože, obuće, osobne zaštitne opreme i igračaka. Na početku je osobno kao voditelj sustava kvalitete radio je na uspostavi, uvođenju i pripremi za akreditaciju prema HRN EN 17025 i EN ISO 45011 te poboljšanjima sustava. Danas kao direktor i zamjenik voditelja sustava kvalitete aktivno sudjeluje na razvoju i usavršavanju sustava. Traženje kupaca i nuđenje usluga kao i određivanje cijene te briga o naplati njegovi su svakodnevni zadaci.
Download Letak (pdf)

« Natrag

Galerija Slika
CROLAB i EU fondovi - 27.06.2013.

CROLAB i EU fondovi - 27.06.2013

U nastavku možete preuzeti sve slike sa seminara CROLAB I EU fondovi.


27.06.2013 -  slika, 3.2MB, zip

Predavanje Udruge hrvatskih laboratorija u Puli (Izvor: http://www.istarski.hr/node/42883-u-puli-predavanje-udruge-hrvatskih-laboratorija)

Konačno, nakon deset godina postali smo punopravni članovi EUROLABa! To ćemo zajedno proslaviti na brojnim aktivnostim planiranim ove godine : 19.06.2013.-DAN CROLABA, 06.11.-09.11.2013. na konferenciji KOMPETENTNOST LABORATORIJA-OPATIJA 2013. i svečanim brojem Glasila.