Kako se dobiva certifikat za poljoprivrednu proizvodnju?
SVRHA SEMINARA
Svrha ovog seminara je pružiti informacije o zahtjevima za sigurniju proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. To se prije svega odnosi na HACCP sustav i preduvjetne programe koji se upotrebljavaju zajedno s normom ISO 22000.
Polaznici seminara također će dobiti informacije o certifikaciji proizvodnje poljoprivrednih proizvoda prema GLOBALGAP-u globalnoj shemi i referenci za Dobru poljoprivrednu praksu (Good Agricultural Practice – GAP).
KOME JE SEMINAR NAMIJENJEN
- Velikim, srednjim i malim poljoprivrednim gospodarstvima i ostalima zainteresiranima.
PREDAVAČI
mr. sc. Tea Havranek
Magistar znanosti iz područja biotehnologije. U normizaciji radi od 1998. godine.
Voditeljica Odsjeka za razvoj, edukaciju i certifikaciju u Hrvatskom zavodu za norme i voditeljica Codex kontaktne točke za Republiku Hrvatsku.
Mirela Jambreković, dipl. ing.
Voditelj odjela hrane u certifikacijskoj kući TUV Croatia.
Ima 7 godina radnog iskustva na procjenama sukladnosti sustava kvalitete i sigurnosti prema međunarodnim normama.
Senior auditor za certifikaciju sustava kvalitete i sigurnosti hrane prema normi: IFS, ISO 22000, ISO 9001, FSSC te zahtjevima HACCP. Također je odobreni auditor za certifikaciju poljoprivredne proizvodnje prema normi GLOBALG.A.P. za voće, povrće i ratarske kulture.
Nadica Dobričević - Prof.dr.sc. biotehničkih znanosti
Zaposlena na Agronomskom fakultetu kao znanstveni savjetnik u Zavodu za poljoprivrednu tehnologiju, skladištenje i transport. Izradila je i objavila preko 150 znanstvenih i stručnih radova, studija, projekata i izvješća. U nastavi je koordinator 4 modula i suradnik na 6 modula.
Znanstvena i stručna djelatnost je u područjima dorade, prerade, skladištenja voća, povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja i njihovih prerađevina. Član je različitih odbora i tehničkih komisija u MPS, HGK, HZN/TO 34- Poljoprivredni i prehrambeni proizvodi PO 2- Svježe voće i povrće, PO 3- Proizvodi od voća i povrća i PO 17 – Sustavi upravljanja za sigurnost hrane.
Sudjelovala je pripremi norme ISO 22006:2012, preduvjetni programi za sigurnost hrane ISO/TS 22002-1 i ISO/TS 22002-3.
Download Letak (pdf)
« Natrag